Hrvatska turistička kartica – anketa

Poštovani/a,

u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta ljubazno vas molimo da odvojite nekoliko minuta radi ispunjavanja ankete o mogućnostima daljnjeg razvoja i što bolje iskoristivosti Hrvatske turističke kartice.

Hrvatska turistička kartica je platežna kartica koju izdaje poslovna banka na zahtjev fizičke osobe. Svaki obrtnik i samozaposlena osoba kao i svaki poslodavac u Hrvatskoj može neovisno o drugim neoporezivim iznosima koje isplaćuje svom zaposleniku, uplatiti dodatni neoporezivi iznos do 2.500 kuna za potrošnju u domaćem turizmu i ugostiteljstvu.

Hrvatska turistička kartica projekt je Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva turizma i sporta koji za cilj ima omogućiti domaćim turistima pristupačniji odmor te povećanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu i na taj način pozitivno djelovati na gospodarstvo Hrvatske. Uz to, predstavlja pogodnost i za poslodavce kojima se omogućuje dodatno stimuliranje zaposlenika isplatom neoporezivog dijela dohotka. Subjekti u turizmu i ugostiteljstvu potiču se na osiguravanje posebno povoljnijih ponuda za korisnike kartice.

Plaćanje Hrvatskom turističkom karticom moguće je na području cijele Hrvatske tijekom cijele godine:

  • u ugostiteljskim objektima (restorani, kafići, fast food…)
  • u smještajnim objektima (hoteli, kampovi, pansioni, privatni iznajmljivači…)
  • za usluge turističkih agencija i turoperatora te za najam brodova (charter).

Na internetskim stranicama Hrvatske turističke kartice www.hrvatskaturistickakartica.hr omogućeno je svim pružateljima ugostiteljskih i turističkih usluga besplatno oglašavanje dodatnih popusta za plaćanje Hrvatskom turističkom karticom što im omogućava bolju vidljivost i promidžbu objekta i/ili usluga.

Ljubazno molimo da popunite anketu o vašoj zainteresiranosti za navedeni projekt klikom na link: https://forms.gle/J99LNSaDFsAAA7dN9

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju putem maila hrvatska.turisticka.kartica@mints.hr.

Rok za ispunjavanje ankete je 21. veljače.

 

Skip to content