JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za potpore iz Programa potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području SDŽ za 2022. godinu

Razvojna agencija Grada Kaštela – KASTELARA – organizira radionicu za prihvatljive krajnje korisnike Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za potpore iz Programa potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području Splitsko dalmatinske županije za 2022. godinu objavljenog od strane Splitsko- dalmatinske županije (Upravni odjel za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu).

Rok za podnošenje zahtjeva je 04. srpnja 2022. godine.

Više detalja pogledajte ovdje.

Pozivamo prihvatljive krajnje korisnike na radionicu koja će se održati 15.06.2022. – srijeda, u 10:00 h, u prostorijama Razvojne agencije Grada Kaštela – KASTELARA, na adresi: Braće Radić 1, 21212 Kaštel Sućurac.

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete putem mail-a: uo.kastela@hok.hr ili  info@kastelara.hr .

 

I Predmet Javnog poziva

Predmet potpore je dodjela namjenskih, bespovratnih novčanih sredstava iz proračuna Splitsko dalmatinske županije u cilju poticanja osnivanja i razvoja gospodarskih subjekata u većinskom vlasništvu

Potpora se dodjeljuje kroz slijedeće mjere:

Mjera 1: Poduzetnici početnici

Mjera 2: Žene poduzetnice

 

Popis glavnih prihvatljivih djelatnosti za Mjeru 1. i Mjeru 2. obuhvaća djelatnosti iz područja C izuzev skupine 10.2, razreda 10.20;  E; F; G- prihvatljiv samo odjeljak 45, skupina 45.2, razred 45.20; J; M izuzev skupine 69.1, razreda 69.10; N izuzev odjeljaka  77, 78, 80 i 82; P; Q; S izuzev odjeljka 94.

II Korisnici potpore

Mjera 1. Poduzetnici početnici

1. Pravo na potporu može ostvariti pravna i fizička osoba koja se bavi gospodarskom djelatnošću i koja posluje najviše  dvije godine do trenutka predaje zahtjeva na objavljeni Javni poziv u tekućoj godini i čiji većinski vlasnik nije vlasnik ili suvlasnik drugog registriranog subjekta i nad kojim se ne provodi stečajni postupak, predstečajna nagodba ili likvidacija.

2. Korisnici potpore iz stavka 1. ovog članka  su:

trgovačka društva, jednostavna trgovačka društva, specijalističke ordinacije, ovlašteni uredi  i obrtnici.

 

Mjera 2: Žene poduzetnice

1. Pravo na potporu može ostvariti:

–  fizička osoba i pravna osoba u većinskom vlasništvu žene, koja se bavi gospodarskom djelatnošću koja posluje najviše dvije godine do trenutka predaje zahtjeva na objavljeni Javni poziv u tekućoj godini i čiji većinski vlasnik nije vlasnik ili suvlasnik drugog registriranog subjekta i nad kojim se ne provodi stečajni postupak, predstečajna nagodba ili likvidacija.

– fizička osoba i pravna osoba u većinskom vlasništvu žene, koja se bavi gospodarskom djelatnošću, koja posluje više od dvije godine do trenutka predaje zahtjeva na novoobjavljeni Javni poziv, a koja se natječe za potporu za trošak čuvanja djece, troškove vrtića, troškove odgajatelja, za treće i svako naredno dijete i čiji većinski vlasnik nije vlasnik ili suvlasnik drugog registriranog subjekta i nad kojom se ne provodi stečajni postupak, predstečajna nagodba ili likvidacija.

2. Korisnici potpore iz stavka 1. ovog članka  su:

trgovačka društva, jednostavna trgovačka društva, specijalističke ordinacije, ovlašteni uredi  i obrtnici.

 

Potpora se ne može odobriti Podnositelju zahtjeva čiji je većinski vlasnik već bio vlasnik ili suvlasnik drugog poslovnog subjekta unatrag pet (5) godina do trenutka predaje zahtjeva na novoobjavljeni Javni poziv.

 

Skip to content